Istoria FifaRomania

Publicat 05 Octombrie 2008 de catre Dumbrava Daniel

Inceputul

In anul 2002, doi baieti din Roman, respectiv Arad, lucrau la doua patchuri ce adaugau Divizia A in Fifa 2002. La acea data, Soccergaming era cel mai mare site dedicat seriei Fifa, avand o colectie impresionanta de patchuri si update-uri pentru jocurile Fifa 2001 si Fifa 2002. Printre aceste patchuri se numarau RLP si RCIF, patchurile lui Dumbrava Daniel si Cojocariu Catalin. Dupa mai multe discutii si din dorinta de a oferi romanilor un patch mult mai bun, cei doi au decis sa lucreze impreuna pentru a realiza cel mai mare patch romanesc pentru Fifa 2002.

Site-ul

La baza FifaRomania a stat site-ul mns-arad.cjb.net, site pe care Dumbrava Daniel a publicat un patch ce adauga echipa nationala a Romaniei in Fifa World Cup 2002 si patchul ce adauga Divizia A in Fifa 2002, RLP 2002. La cateva luni dupa aceasta, in momentul in care Cojocariu Catalin si Dumbrava Daniel au decis sa lucreze impreuna, site-ul a fost inlocuit cu o prima versiune a FifaRomania, fifaromania.go.ro, site ce a fost lansat la data de 5 august 2002, comunitatea (forumul) fiind online 3 luni mai tarziu, in 5 octombrie 2002. De-a lungul timpului, odata cu cresterea popularitatii site-ului, ne-am mutat pe fifaromania.as.ro, fifaromania.gameszone.ro, fifaromania.computergames.ro iar intr-un final am devenit independeti in 2006.

RCIF/RLSP

Primul patch oficial FifaRomania trebuia sa apara in anul 2002 sub numele de RLSP 2002, patch ce continea un stadion, spectatori personalizati pentru toate echipele, mingi, sunete si scandari ale galeriilor. Acest patch nu a mai fost insa lansat datorita aparitiei Fifa 2003. Cu toate acestea, din 2003 pana in prezent FifaRomania a lansat an de an patchuri ce adauga campionatul romanesc de fotbal in Fifa. De la primele versiuni RLSP si RCIF din 2001, 2002 lansate individual de catre Cojocariu Catalin si Dumbrava Daniel, la RCIF 2003-2004 si RLSP 2005-2008, FifaRomania a invatat si a incercat sa aduca o mica parte a fotbalului romanesc in computerele si casele romanilor.

Echipa

In cei 6 ani de existenta, echipa FifaRomania a fost intr-o continua schimbare. Printre persoanele ce au fost alaturi de noi, dar ne-au parasit pe parcurs sunt: Cojocariu Catalin, Chris Danescu, Eddy Jozsa dar si multi altii.

Blogul FifaRomania

IntuDo - Organizeaza-ti taskurile