Evolutia jucatorilor in Manager mode

Publicat: 29 August 2009 de catre Dumbrava Daniel

marcelblog3.gifMarcel Kuhn, producatorul Fifa 10 NG responsabil cu Manager Mode a publicat ieri un mesaj pe blogul EA unde explica modificarile aduse in acest an la sistemul de crestere al jucatorilor, dar si imbunatatirile aduse comentariului, spectatorilor si sistemului de mesagerie din Manager mode.


Evolutia jucatorilor

Modul in care jucatorii evolueaza pe parcursul Manager mode a fost complet rescris in acest an. Dupa cum bine stiti, in cazul in care ati jucat Fifa 09 pe Playstation 3 sau Xbox 360, sistemul manual de atriburile a punctelor de experienta facea ca dupa cativa ani in care jucati cu aceeasi echipa, sa ajungeti sa aveti un prim 11 format din jucatori de valoare maxima.

Din aceasta cauza a fost creat un nou sistem bazat pe trei componente principale:

  • atribute mentale ce cresc incet, dar constant si ating maximul tarziu in cariera unui jucator
  • atributele fizice ce cresc destul de rapid pana pe la 25 de ani, urmand ca apoi sa scada pana la sfarsitul carierei
  • talentul jucatorului ce creste odata cu inaintarea in varsta si ramane relativ constant spre sfarsitul carierei

Datorita combinarii acestor trei factori va rezulta o dezvoltare a jucatorilor mult mai aproape de realitate. Aceasta schimbare a dus la scoaterea sistemului de modificare si crestere manuala a jucatorilor, lucru ce ar putea parea ca pune managerul intr-o situatie in care e imposibil sa controleze cresterea unui jucator. Cu toate acestea, managerul este cel responsabil de evaluaea corecta a atributelor si dezvoltarea jucatorilor. Prin observarea atenta a modului in care atributele sale evolueaza, managerul are posibilitatea sa ofere jucatorului o sansa sa joace si sa castige experienta, ceea ce il va ajuta sa devina un posibil jucator de baza al echipei.

Iata ce trebuie sa aveti in vedere cand evaluati un jucator:

  • varsta: jucatorii tineri tind sa creasca mai repede
  • potential: cu cat mai multe puncte de experienta castiga un jucator, cu atat este mai departe de varful pe care il poate atinge
  • minutele jucate: cu cat un jucator joaca mai mult, cu atat castiga mai multa experienta; chiar daca un jucator nu e titular, acesta va castiga in continuare puncte, dar nu atat de multe cate ar castiga daca ar juca 90 de minute constant
  • performantele jucatorului: cu cat un jucator are performante mai bune si un joc constant, cu atat cresc sansele ca acesta sa-si depaseasca potentialul

Pe langa cresterea din timul unui sezon, jucatorii vor creste si la sfarsitul acestuia, astfel toti jucatorii din joc vor fi creste sau vor scadea ca valoare.

Comentariu

In acest an, cei de la EA au adaugat noi scenarii cand vine vorba de comentariu, in special pentru a tine pasul cu noile modificari aduse modului de joc. Au fost adaugate noi situatii in care comentatorii discuta despre adversari, despre jucatorii echipei si evolutiile acestora si despre relativa dvs. ca si manager cu  cei din conducerea clubului.

Spectatorii

Si spectatorii au fost imbunatatiti in acest an, in special modul in care este generat numarul de spectatori de la anumite meciuri. Pe langa aceasta, au fost adaugate noi animatii, pentru a oferi o atmosfera cat mai reala in tribune, culorile suporterilor au fost imbunatatite, precum si hainele acestora, care se vor schimba in functie de vreme.

Mesageria

Sistemul de stiri si mesagerie din Manager mode a fost imbunatatit pentru a crea o profunzime specifica interactiunii dintre antrenor si echipa si antrenor si conducerea clubului. De acum, daca un jucator v-a refuzat oferta, veti putea sa renegociati contractul dintr-un singur pas, acelasi lucru este valabil si in cazul in care aveti un jucator suspendat sau accidentat, deoarece veti putea sa intrati direct in pagina primului 11 pentru a efectua schimbarile necesare.

CItiti intreg articolul de pe blogul EA

Articole similare

Comentariu nou in Manager Mode si Virtu

Responsabilul cu partea audio a Fifa 10, Jeff MacPherson, a raspuns in aceasta saptamana catorva intrebari legate...

Patch 1.01 pentru Fifa 11 PC

Detalii Career Mode Fifa 11

Despre problemele Manager Mode din Fifa

Concurs Cariere Fifa 12 si RLSP 2012

Recomandari

FifaRomania la final: 2002-2014

In luna august 2002 a pornit la drum FifaRomania. Chiar daca primele patchuri au fost lansate incepand...

Data lansare Fifa 13 demo

Descarca RLSP 2012

Data de lansare pentru RLSP 2012

Imagini RLSP 2012 si FR Database Change

Aprobarea comentariilor

Prin intermediul acestei sectiuni a FifaRomania dorim sa promovom discutii civilizate pe marginea celor mai importante subiecte legate de comunitatea jocurilor de fotbal. Inainte de a publica un comentariu, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele reguli:

  1. Nu postati mesaje ce nu au legatura cu subiectul discutat. Toate mesajele ce deviaza de la subiectul principal al articolului vor fi sterse.
  2. Pastrati o atitudine respectuasa fata de cei ce au comentat inaintea dumneavoastra. Respectati parerile altora, chiar daca acestea nu corespund cu ideile dumneavoastra.
  3. Folositi un limbaj normal si corect, astfel incat mesajele sa fie usor de citit. Respectati regulile de baza ale gramaticii limbii romane si incercati sa pastrati un ton coerent folosind semnele de punctuatie.
  4. Cititi-va comentariul inainte de a-l publica.

Comentarii

blog comments powered by Disqus

Blogul FifaRomania

IntuDo - Organizeaza-ti taskurile