Fifa 11: PC vs. console

Publicat: 01 Septembrie 2010 de catre Dumbrava Daniel

ps3pcfifa11Odata cu anuntul celor de la EA Sports cu privire la portarea Fifa 11 NG pe PC au aparut o serie de discutii cu privire la cele doua versiuni ale jocului, precum si o serie de intrebari referitoare la diferentele dintre Fifa 11 de pe Playstation 3 si XBox 360 si Fifa 11 de pe PC. Ceea ce vom incerca sa facem mai departe, este gasirea unui raspuns referitor la modul in care cele doua jocuri se aseamana si se diferentiaza.

Noul Fifa

In anul 2006 s-a produs ruptura ce avea sa separe cele doua comunitati Fifa. Daca pana atunci jocul era aproape identic pe toate platformele, Fifa 07 a insemnat primul pas inainte, odata cu aparitia jocului pe Xbox 360. Cu un engine grafic mult imbunatatit, cu un gameplay nou, Fifa 07 a reprezentat un punct de cotitura.

Avand bazele unui joc complet nou, cei de la EA Sports au avut ocazia ca timp de trei ani sa imbunatateasca si sa adauge noi caracteristici jocurilor dedicate Xbox 360 si Playstation 3, reusind sa castige numeroase premii si sa faca din Fifa unul dintre cele mai profitabile jocuri.

Fifa 10 PC

In tot acest timp, jocurile de pe PC nu au inregistrat mari progrese, singurele noutati fiind aduse de Fifa 09, odata cu schimbarea modelului jucatorilor. Pe langa aceasta modificare, jocul se bazeaza in mare pe acelasi engine invechit, Fifa ajungand sa nu fie altceva decat un update anual al Fifa 05 sau Fifa 06.

De ce nu vor fi jocurile identice?

Scuzele celor de la EA Sports probabil ca nu au reusit sa convinga pe nimeni. Consolele sunt niste sisteme dedicate exclusiv jocurilor (este adevarat ca in ziua de azi ele sunt capabile de a face mult mai multe lucruri decat cele din generatia precedenta), iar jocurile create pentru console, sunt testate si pot fi optimizate mult mai bine decat cele pentru PC, deoarece e vorba de un singur sistem standardizat.

PC-urile sunt si vor fi mai puternice, dar sunt sisteme diverse, existiand o cominatie uriasa de componente si drivere, ceea ce face ca dezvoltarea sau portarea unui joc de pe o platforma pe alta sa aduca costuri suplimentare.

Nimeni nu poate nega faptul ca versiunea de pe console a Fifa nu ar putea rula cu succes pe un PC bun din ziua de azi, si ar putea-o face la rezolutii mai mari de 1280*720, un exemplu bun fiind chiar Pro Evolution Soccer, joc ce nu vine in doua versiuni diferite.

Vanzarile

Cel mai important aspect legat de orice joc este dat de vanzari. Nimeni nu doreste sa investeasca intr-un proiect ce nu va avea succes sau va aduce pierderi.

Vanzari Fifa 10 si PES 2010

Dupa cum se poate vedea si in graficul de mai sus, vanzarile Fifa 10 pentru Xbox 360 si Playstation 3 au depasit asteptarile, Fifa 10 devenind unul dintre cele mai vandute jocuri din Europa, iar diferenta dintre Xbox 360 si Playstation 3 poate fi data si de faptul ca cel putin momentan, Playstation 3 este singura platforma ce nu permite rularea jocurilor pirtate.

Daca am face o comparatie intre Fifa 10 si Pro Evolution Soccer 2010, putem sa vedem ca in cazul PC-urilor, acolo unde PES 2010 este identic cu versiunea pentru console, balanta se inclina in favoarea PES, cu toate acestea, chiar daca PES 2010 Console si PES 2010 PC sunt identice, vanzarile pentru PC nu  pot fi comparate cu cele de pe Xbox 360 si Playstation 3.

De ce sunt diferite versiunile pentru PC si console a Fifa 11?

Atat timp cat jocurile Fifa de pe Playstation 3 si Xbox 360 sunt niste jocuri profitabile ce permit un control mai strict al vanzarilor (acestea nu sunt influentate in aceeasi masura de piratierie) si un control mai bun al calitatii produsului final, cei de la EA Sports nu au nici un interes sa vina pe piata cu 2 jocuri identice, unul dintre ele fiind pentru PC, ceea ce ar compromite vanzarile pentru PS3 si XBox 360.

Cat timp cineva poate juca acelasi joc pe un PC bun, la o rezolutie mai mare si poate avea aceleasi moduri de joc si caracteristici precum jocul de pe o consola, exista intotdeauna posibilitatea de a renunta la a mai cumpara jocul.

Asadar, cel putin pentru acest an, vom avea in continuare doua jocuri diferite. Fifa 11 PS3 si XBox 360 va fi un joc ce va aduce Career Mode, Personality+, Pro Passing, Be a Goalkeeper, iar Fifa 11 PC va fi o portare a Fifa 10 PS3 si Xbox 360, avand o serie de imbunatatiri fata de versiunea pentru console de anul trecut, fiind Fifa 10 cu Update 1.04  sau 1.05.

Articole similare

Interviu Ian Jarvis, producator Fifa 11

Noul producator al Fifa PC a acordat un interviu site-ului polonez Gaminator in care discuta despre ceea...

Informatii doar despre Fifa 10 pentru c

Fifa 11 PC NG

Prima imagine Fifa 12

Film nou Fifa 10 console

Recomandari

FifaRomania la final: 2002-2014

In luna august 2002 a pornit la drum FifaRomania. Chiar daca primele patchuri au fost lansate incepand...

Data lansare Fifa 13 demo

Descarca RLSP 2012

Data de lansare pentru RLSP 2012

Imagini RLSP 2012 si FR Database Change

Aprobarea comentariilor

Prin intermediul acestei sectiuni a FifaRomania dorim sa promovom discutii civilizate pe marginea celor mai importante subiecte legate de comunitatea jocurilor de fotbal. Inainte de a publica un comentariu, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele reguli:

  1. Nu postati mesaje ce nu au legatura cu subiectul discutat. Toate mesajele ce deviaza de la subiectul principal al articolului vor fi sterse.
  2. Pastrati o atitudine respectuasa fata de cei ce au comentat inaintea dumneavoastra. Respectati parerile altora, chiar daca acestea nu corespund cu ideile dumneavoastra.
  3. Folositi un limbaj normal si corect, astfel incat mesajele sa fie usor de citit. Respectati regulile de baza ale gramaticii limbii romane si incercati sa pastrati un ton coerent folosind semnele de punctuatie.
  4. Cititi-va comentariul inainte de a-l publica.

Comentarii

blog comments powered by Disqus

Blogul FifaRomania

IntuDo - Organizeaza-ti taskurile