Nou sistem de evaluare a nivelului general in FIFA Manager 11

Publicat: 10 Iunie 2010 de catre Toni Gherghe

01_Rating_MessiDe multi ani am avut o problema mai complexa in jocul FIFA Manager, si anume, nu puteam sa profitam de sistemul de evaluare al jucatorilor (0-99) la maxim. Daca doream sa vedem un jucator de clasa mondiala (gen Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo) ajungand la un nivel care trece de 90 trebuia sa-i imbunatatim toate abilitatile, nu doar cele de baza pentru postul lui. Chiar si cel mai bun jucator din lume, la ora actuala, poate avea unele lipsuri.

In cazul lui Messi, lovitura de cap nu este prea grozava, asta si din cauza inaltimii sale. Astfel ca noul joc FIFA Manager 11 va imbunatati sistemul de evaluare al jucatorilor. In trecut, media tuturor abilitatilor jucatorului stabilea nivelul general al acestuia, dar incepand cu FIFA Manager 11, acest lucru se va schimba, nivelul fiind influentat de trei caracteristici importante: Nivelul pe post, Nivelul abilitatii si nu in ultimul rand, experienta! Aceste 3 elemente vor fi folosite pentru a stabili noul nivel general al jucatorului pe o scara de la 0 la 99.

02_Experience_PiqueFiecare jucator va avea un nivel de baza pentru fiecare pozitie. Producatorii jocului au produs un algoritm complex care conecteaza toate pozitiile intre ele. Incepand din acest moment, un fundas central va juca la 85% din potential ca mijlocas la inchidere. Raportul dintre nivelul pe post si nivelul abilitatii este de 3 la 1. Asta inseamna ca nivelul pe post va conta in proportie de 70% din nivelul general, iar nivelul abilitatii va conta, logic, in proportie de doar 30%. Dupa ce vor fi calculate aceste doua nivele, se va adauga (sau lua, dupa caz) experienta jucatorului.

Dupa cum s-a observat in carierele multor iubitori ai acestui joc, din ultimii ani, majoritatea se concentreaza pe jocul cu fotbalisti tineri si foarte tineri, o tactica ce cu greu poate fi pusa in practica in realitate si sa duca spre performanta, fiind greu de crezut ca o echipa Under-20 poate fi performanta un intreg sezon. Tocmai de aceea, producatorii jocului s-au gandit ca experienta jucatorului sa aibe o influenta directa in nivelul general al acestuia, exact cum este in realitate. Incepand cu FIFA Manager 11, experienta nationala si internationala va forma o medie generala unica. Aceasta noua valoare va fi expusa pe 7 nivele cu 3 subnivele pentru fiecare nivel.

Acestea sunt nivele de experienta:

Nume Bonus/Penalizare
Inexperienced (Early/Middle/Late) -4
Some experiences (Early/Middle/Late) -2
Established (Early/Middle/Late) -1
Reliable (Early/Middle/Late) 0
Experienced (Early/Middle/Late) +1
Very experienced (Early/Middle/Late) +2
Veteran (Early/Middle/Late) +3

Folosind acest nou sistem de evaluare, jucatorul de FIFA Manager 11 va putea decide daca va dori sa se axeze pe jucatori veterani, experimentati sau pe jucatori tineri, neexperimentati, care vor putea duce la esecuri pe o perioada relativ scurta de timp.

Subcategoriile nivelelor principale ne permit sa deducem nivelul exact de experienta al unui anumit jucator.

De exemplu, sa-i luam pe Gabi Milito si pe Gerard Pique ambii de la FC Barcelona.

Milito a jucat 123 de jocuri in prima liga din Argentina si a jucat in Primera Division (Spania) din 2003. In total a jucat peste 260 de meciuri si a adunat 32 de selectii in nationala Argentinei. Are in acest moment 29 de ani.

In noul sistem, Milito este evaluat ca experienced (late) si va primi +1 ca bonus la nivelul sau de joc.

Gerard Pique are 23 de ani, si-a inceput cariera in 2003 in Spania la FC Barcelona "B", s-a transferat la Manchester United, unde a stat 4 sezoane, dar a jucat doar in 12 meciuri. S-a intors in Spania in 2006, la Real Zaragoza unde a jucat in 22 de partide si din 2008 joaca la prima echipa a clubul FC Barcelona adunand pana in prezent 59 de prezente in tricoul blau-grana. De asemenea a jucat in tricoul nationalei Spaniei in 15 meciuri.

El este in categoria jucatorilor established (late) ceea ce ii "confera" o penalitate de -1 la nivelul sau de joc.

Daca veti juca FIFA Manager 11 in mod frecvent, Pique va castiga experienta si va castiga in nivelul general multe puncte intr-un timp relativ scurt, mai ales daca va juca in mod regulat in campionat, cupa, competitii internationale etc.

Acest nou sistem de evaluare a jucatorilor ofera numeroase optiuni jucatorilor si va creste nivelul de realism din FIFA Manager 11.

03_Skills_LlorisO alta schimbare va afecta piciorul preferat al jucatorilor din FIFA Manager 11. Inca vom vedea cele 5 nivele pentru fiecare picior, dar ele nu vor mai avea un efect atat de direct asupra nivelului general, precum avea pana acum. Aceasta modificare s-a datorat evolutie fotbalului in era moderna, acolo unde putem observa jucatori care joaca pe partea "gresita" folosind piciorul "gresit". Astazi putem observa jucatori precum Philipp Lahm sau Arjen Robben care pot juca pe ambele parti ale terenului de joc, practica ce a fost "imprumutata" de catre multe alte cluburi. Daca un jucator are nivelul 5 pentru piciorul drept, si nivelul 2 pentru cel stang, va "obtine" o penalitate de 15% cand va juca pe partea stanga a terenului de joc.

In cazul portarilor, nivelul lor general va depinde de mult mai multe abilitati decat in trecut. O alta adaugire care tine de realismul jocului de fotbal.

In final, producatorii jocului doresc sa ne anunte ca baza de date din FIFA Manager 10 va fi compatibila 100% cu baza de date din FIFA Manager 11.

07_Top100_of_the_world_d 06_Top100_of_the_world_c 05_Top100_of_the_world_b

04_Top100_of_the_world_a

Recomandari

FifaRomania la final: 2002-2014

In luna august 2002 a pornit la drum FifaRomania. Chiar daca primele patchuri au fost lansate incepand...

Data lansare Fifa 13 demo

Descarca RLSP 2012

Data de lansare pentru RLSP 2012

Imagini RLSP 2012 si FR Database Change

Aprobarea comentariilor

Prin intermediul acestei sectiuni a FifaRomania dorim sa promovom discutii civilizate pe marginea celor mai importante subiecte legate de comunitatea jocurilor de fotbal. Inainte de a publica un comentariu, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele reguli:

  1. Nu postati mesaje ce nu au legatura cu subiectul discutat. Toate mesajele ce deviaza de la subiectul principal al articolului vor fi sterse.
  2. Pastrati o atitudine respectuasa fata de cei ce au comentat inaintea dumneavoastra. Respectati parerile altora, chiar daca acestea nu corespund cu ideile dumneavoastra.
  3. Folositi un limbaj normal si corect, astfel incat mesajele sa fie usor de citit. Respectati regulile de baza ale gramaticii limbii romane si incercati sa pastrati un ton coerent folosind semnele de punctuatie.
  4. Cititi-va comentariul inainte de a-l publica.

Comentarii

blog comments powered by Disqus

Blogul FifaRomania

IntuDo - Organizeaza-ti taskurile