Pro Evolution Soccer 2011 - Partea I

Publicat: 05 Mai 2010 de catre Calin Tamas

pes2011In urma cu cateva zile a fost lansata in "lumea" Twitter pagina unuia dintre producatorii seriei PES, Jon Murphy. La scurt timp dupa aceea a aparut anuntul ca saptamana aceasta va fi dezvaluit oficial urmatorul joc din serie, PES 2011, laolalta cu multe alte detalii legate in special de gameplay, precum si un trailer. Chiar daca la inceput a existat un anume scepticism din partea publicului, iata ca producatorii s-au tinut de cuvant si au postat detaliile tehnice si trailerul - o bilă alba pentru Konami.

După cum era de așteptat, jocul a fost anunțat în variantele pentru PlayStation3, Xbox 360, PC, Wii, PlayStation 2 și PSP, iar Konami susține că PES 2011 este un punct de cotitură, în care majoritatea elementelor au fost modificate radical pentru a duce jocul la un nou nivel.

Cu toate că seria PES este cunoscută ca fiind un bun simulator, datorita realismului și al controlului, PES 2011 va reinstaura acest aspect cu îmbunătățiri la toate capitolele jocului. Ținta din acest an a celor de la Konami este: “Total Control” – controlul total al acțiunii, fără vreun fel de constrângere. În acest scop a fost introdusă o așa numită “power bar”, asemănătoare ca sistem cu cea folosită pentru șut în PES 2010, dar care îi va da jucătorului libertatea de a pasa mult mai precis coechipierului sau de a trimite o centrare periculoasă în careu. În plus, intervenția AI-ului asupra echipei controlate de jucător va fi nulă, acesta din urmă fiind cel care va decide fiecare mișcare, pasă sau dribling.

"Am considerat ca este timpul pentru o schimbare, iar PES 2011 reprezintă cea mai ambițioasă astfel de decizie din istoria jocului" a comentat Jon Murphy, liderul echipei europene Konami.

"Am continuat să interacționăm cu fanii pentru a decide împreună ce anume din fotbal nu era reprezentat veridic în PES. Libertatea completă a devenit o prioritate, la fel ca și noile animații. În PES 2011 vor apărea ambele – deoarece există o importantă legătura între ele – și chiar dacă stilul PES va rămâne același per ansamblu, acum va fi varianta cu cele mai multe îmbunătățiri."

De asemenea, fiecare aspect al jocului a fost refăcut, incluzând:

Control Total: PES 2011 introduce așa numitul “360-degree passing”, oferind control maxim asupra tuturor paselor. Jucătorii trebuie să aprecize correct distanța până la coechipier pentru a nu pasa mult prea tare, făcând imposibila preluarea, sau prea încet și astfel lăsând posibilitatea adversarului să intervină.

Bara de rezistență: Pe lângă obișnuita bară de șut, a mai apărut și cea pentru rezistență, astfel că sprinturile constante vor afecta mișcările și viteza de reacție ale jucătorului, având totodată și un efect major asupra calităților acestuia ca fotbalist.

AI îmbunătățit în defensivă: Apărătorii își vor păstra poziția în mod natural, fără să mai înceapă curse de urmărire în momentul în care mingea ajunge în zona lor. Este preferată tatonarea adversarului, forțându-l de multe ori să greșească.

Fizica animațiilor și jucătorilor: Konami a refăcut fiecare element de animație din timpul jocului. Modificările pot fi observate foarte ușor încă de la începutul meciului, jucătorii mișcându-se mult mai natural. De asemenea, contactele dintre jucători au fost refăcute, iar numărul animațiilor pentru intrări prin alunecare, sărituri la cap și alte elemente va fi mult mai mare. În plus, jucătorii vor avea modele diferite de comportament în momentul în care posedă mingea și, respectiv, când nu.

Viteza jocului: Datorită noului nivel de control, viteza jocului va varia în funcție de tactica pe care o abordăm. Ritmul poate crește rapid în momentele unui contra-atac, de exemplu, dar totul va depinde de deciziile tactice luate de jucător.

Vom continua si cu cea de-a doua parte a articolului la sfarsitul acestei saptamani.

Recomandari

FifaRomania la final: 2002-2014

In luna august 2002 a pornit la drum FifaRomania. Chiar daca primele patchuri au fost lansate incepand...

Data lansare Fifa 13 demo

Descarca RLSP 2012

Data de lansare pentru RLSP 2012

Imagini RLSP 2012 si FR Database Change

Aprobarea comentariilor

Prin intermediul acestei sectiuni a FifaRomania dorim sa promovom discutii civilizate pe marginea celor mai importante subiecte legate de comunitatea jocurilor de fotbal. Inainte de a publica un comentariu, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele reguli:

  1. Nu postati mesaje ce nu au legatura cu subiectul discutat. Toate mesajele ce deviaza de la subiectul principal al articolului vor fi sterse.
  2. Pastrati o atitudine respectuasa fata de cei ce au comentat inaintea dumneavoastra. Respectati parerile altora, chiar daca acestea nu corespund cu ideile dumneavoastra.
  3. Folositi un limbaj normal si corect, astfel incat mesajele sa fie usor de citit. Respectati regulile de baza ale gramaticii limbii romane si incercati sa pastrati un ton coerent folosind semnele de punctuatie.
  4. Cititi-va comentariul inainte de a-l publica.

Comentarii

blog comments powered by Disqus

Blogul FifaRomania

IntuDo - Organizeaza-ti taskurile