Viitorul seriei Fifa pe PC - deocamdata sigur

Publicat: 25 August 2008 de catre Sirius

Cu ceva timp în urmă, președintele EA Sports, Peter Moore, explica pe blogul său de ce jocuri precum Tiger Woods PGA Tour 09, NCAA Football, Nascar și Madden 09 nu vor mai apărea pe PC anul acesta. Principala vină, considera acesta, o are pirateria, urmată de succesul tot mai mare pe care le au consolele în dauna PC-urilor datorită facilităților multiple pe care le au acestea. De asemeni, modelul de afaceri în lumea PC-urilor este învechit și se încearcă o restructurare a sa, astfel că marketingul și vânzarea produselor au mult de suferit.

Pe baza acestor argumente a apărut imediat zvonul că și seria Fifa se îndreaptă spre aceeași decizie, ca în viitor să fie produsă exclusiv pentru console (ca dovadă diferența considerabilă între versiunea next gen pt Xbox 360 și PS3 și cea current gen pentru PC). Însă Paul Hossack, producătorul Fifa 09 pentru PC, a spus într-un interviu luat de Videogamer că el crede că acest lucru este departe de a se materializa:

”În general, Peter se referă la jocurile cu sporturi nord-americane. În privința acestora, se poate observa că în America de Nord simulările sportive sunt jucate în majoritate pe console, iar tendința este ca procentul să crească pe zi ce trece. Astfel că și companiile producătoare de astfel de jocuri s-au orientat spre platformele respective. Dacă însă ne gândim la fotbal, fotbalul adevărat, Fifa, putem observa că avem o piață foarte sănătoasă pentru Fifa pe PC. Dacă n-ar fi fost așa, nu cred că eu și echipa mea am fi petrecut atât de mult timp (și am fi făcut atâtea investiții) pentru a dezvolta jocul pe PC și a-l face mult mai bun în acest an. Așa că este o diferența considerabilă între fotbal și sporturile nord-americane în privința a ce se așteaptă oamenii și cât de mulți doresc să-l joace pe PC. În Germania, Marea Britanie li multe din piețele din Europa de Est PC-ul este o platformă extrem de importantă pentru jocuri și, implicit, seria Fifa.”

Articole similare

Informatii Fifa 11 incepand cu 9 iunie

Unele zvonuri de pe forumurile oficiale EA Sports, precum si o serie de articole ce vor aparea...

Viitor

Liga I NU este in Fifa 09

Asculta melodiile din concursul eOk, Fi

Data lansare Fifa 13 demo

Recomandari

FifaRomania la final: 2002-2014

In luna august 2002 a pornit la drum FifaRomania. Chiar daca primele patchuri au fost lansate incepand...

Data lansare Fifa 13 demo

Descarca RLSP 2012

Data de lansare pentru RLSP 2012

Imagini RLSP 2012 si FR Database Change

Aprobarea comentariilor

Prin intermediul acestei sectiuni a FifaRomania dorim sa promovom discutii civilizate pe marginea celor mai importante subiecte legate de comunitatea jocurilor de fotbal. Inainte de a publica un comentariu, va rugam sa cititi si sa respectati urmatoarele reguli:

  1. Nu postati mesaje ce nu au legatura cu subiectul discutat. Toate mesajele ce deviaza de la subiectul principal al articolului vor fi sterse.
  2. Pastrati o atitudine respectuasa fata de cei ce au comentat inaintea dumneavoastra. Respectati parerile altora, chiar daca acestea nu corespund cu ideile dumneavoastra.
  3. Folositi un limbaj normal si corect, astfel incat mesajele sa fie usor de citit. Respectati regulile de baza ale gramaticii limbii romane si incercati sa pastrati un ton coerent folosind semnele de punctuatie.
  4. Cititi-va comentariul inainte de a-l publica.

Comentarii

blog comments powered by Disqus

Blogul FifaRomania

IntuDo - Organizeaza-ti taskurile